Αρχική » Ανακοινώσεις » Άσκηση σεισμού στο Γυμνάσιο-ΛΤ Χάλκης “Σ. Φανουράκης”

Άσκηση σεισμού στο Γυμνάσιο-ΛΤ Χάλκης “Σ. Φανουράκης”

Viber 2021 11 11 14 40 10Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 η άσκηση σεισμού στο Γυμνάσιο-Λ.Τ. Χάλκης “Σ. Φανουράκης”, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΑΣΠ και το μνημόνιο ενεργειών που υιοθέτησε ο Σύλλογος Διδασκόντων σε ειδική συνεδρίαση. Έτσι, στις 8.45 το πρωί το κουδούνι χτύπησε συνθηματικά τρεις συνεχόμενες φορές, σηματοδοτώντας την έναρξη της άσκησης. Τα παιδιά με την προτροπή των εκπαιδευτικών τους καλύφθηκανι με ψυχραιμία κάτω από τα θρανία τους εφαρμόζοντας το βασικό κανόνα «Μένω στη θέση μου, σκύβω, καλύπτομαι, κρατιέμαι» Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το κουδούνι ξαναχτυπά συνθηματικά, δίδοντας το σύνθημα λήξης του σεισμού. Ο εκπαιδευτικός της τάξης ζήτησε από τα παιδιά να παραμείνουν στις θέσεις τους και αφού ήλεγξε τη βατότητα του διαδρόμου έδωσε σήμα να εξέλθουν γρήγορα από την αίθουσα και κατεβαίνοντας προσεκτικά από τις σκάλες να συγκεντρωθούν στο μέσον του γηπέδου του μπάσκετ. Μετά την αποχώρηση και του τελευταίου μαθητή από την τάξη, ο εκπαιδευτικός πήρε το απουσιολόγιο και κατευθύνθηκε κοντά τους προκειμένου να κάνει καταμέτρηση.

Αξιολογώντας την άσκηση, διαπιστώθηκε ότι οι ε12κπαιδευτικοί καθοδήγησαν σωστά τους μαθητές κι εκείνοι  υπάκουσαν πιστά στις οδηγίες. Η άσκηση κρίνεται επιτυχημένη καθώς υπήρχε οργάνωση, ηρεμία και πειθαρχία. Σκοπός της άσκησης  ήταν να διασφαλιστεί υψηλό επιπέδο ετοιµότητας των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, για την αποτελεσµατική αντιµετώπιση ενός ενδεχόµενου σεισµού με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις.

Τις προηγούμενες ημέρες οι μαθητές του σχολείου ενημερώθηκαν εκτενώς για τις οδηγίες από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς σχετικά με τις απαιτούμενες ενέργειες στην περίπτωση εκδήλωσης σεισμού, ενώ πραγματοποιήθηκε δοκιμαστικά η εφαρμογή των οδηγιών για κάθε τμήμα χωριστά.Trees 50727.00 00 04 04.Still001


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *