Αρχική » Δραστηριότητες » Ο Πρωθυπουργός της Χώρας στο σχολείο μας!!!

Ο Πρωθυπουργός της Χώρας στο σχολείο μας!!!

Viber 2021 11 05 117 29 20Εξαιρετική τιμή για το νησί της Χάλκης και φυσικά για το σχολείο μας. Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το σχολείο μας εγκαινίασε τη νέα αίθουσα STEM (Επιστήμης, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών) του Γυμνασίου Λ.Τ. Χάλκης “Σ. Φανουράκης”. Πρόκειται για μια αίθουσα με σύγχρονο εξοπλισμό και στόχο τη βιωματική μάθηση, σύμφωνα με την οποία, η αλληλεπίδραση της εμπειρίας και της ενέργειας του ατόμου είναι αυτή που έχει αποτέλεσμα στη μάθηση και όχι η απλή δραστηριότητα.

Η αίθουσα είναι κατάλληλη για τη διδασκαλία όλων των θετικών επιστημών ενώ ανάμεσα στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής MakerBot Sketch κατάλληλος για χρήση σε σχολική αίθουσα, μετεωρολογικός σταθμός, μικροσκόπιο και τηλεσκόπιο.Viber 2021 11 05 17 29 20

Επίσης περιλαμβάνει σταθμό ανάπτυξης αυτοματισμών Arduino ο οποίος συνοδεύεται από μια πληθώρα αισθητήρων και παρελκόμενων όπως αισθητήρα υπέρηχων, αισθητήρα φωτός, οθόνες υγρών κρυστάλλων κλπ. με χρήση των οποίων οι μαθητές μπορούν να κατασκευάσουν κυκλώματα και να προγραμματίσουν σύνθετους αυτοματισμούς.

Viber 2021 11 05 17 28 17Από τον καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου μας Νίκο Πιννίκα παρουσιάστηκε ο εξοπλισμός και έγινε αναφορά στις μεγάλες δυνατότητες του εργαστηρίου που προσφέρονται στην ενεργητική μάθηση. Παράλληλα, με τη βοήθεια των μαθητριών Άννας-Μαρίας και Μαριάνθης έγινε επίδειξη της ιδιαίτερης αυτής διαδραστικής εκπαιδευτικής διαδικασίας όπου τα παιδιά παρουσίασαν μια εφαρμογή για tablet που ανέπτυξαν στην οποία παρουσιάζονται σημεία ενδιαφέροντος της Χάλκης όπως παραλίες, αρχαιολογικοι χώροι κλπ.  Στο τέλος εκ μέρους του σχολείου χαρίστηκε στον Πρωθυπουργό της χώρας μινιατούρα της Χάλκης σε 3D εκτύπωση (χάρτης).

 

 


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *