Αρχική » Δραστηριότητες » Οι “Ζωγραφηγήσεις” της Χάλκης

Οι “Ζωγραφηγήσεις” της Χάλκης

Ενθουσίασε τους μαθητές του σχολείου μας η δράση «Ζωγραφήγησης» που παρουσίασε η Συγγραφέας-Εικονογράφος-Αφηγήτρια, Λήδα Βαρβαρούση, σε συνεργασία με την ΑΝ.ΔΩ. (Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου), μέσω της οποίας λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης, EUROPE DIRECT, ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Η Χάλκη έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO νησί της Ειρήνης
και της Φιλίας και αφορμή για την εκδήλωση στάθηκε ο εορτασμός της «Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης» που κάθε χρόνο πραγματοποιείται την 21
η Σεπτεμβρίου. Η συγγραφέας μέσα από τη ζωγραφική, αφηγήθηκε το παραμύθι «Μια παρέα με… καρδιά!», με ενεργό συμμετοχή όλων των παιδιών.

Οι εικόνες, βασισμένες στα γεωμετρικά σχήματα, εναλλάσσονταν η μία την άλλη και οι μαθητές αλληλοεπίδρασαν μέσω της βιωματικής μάθησης. Τα μηνύματα για συνεργασία, φιλία και σεβασμό στη διαφορετικότητα ύφαναν την ιστορία με πρωταγωνιστές τα ζώα και οι μαθητές ξεδίπλωσαν τη φαντασία τους. Στη συνέχεια, αποτύπωσαν σε καμβά τα δικά τους έργα, δίνοντας ο καθένας ένα δικό του τέλος στην ιστορία του παραμυθιού. Τα σχήματα πήραν μορφή και τα χρώματα γέμισαν την αυλή του σχολείου. Τέλος, η κα. Παπασάββα Φιλία (Υπεύθυνη του EUROPE DIRECT) και η συγγραφέας, μοίρασαν το βιβλίο στα παιδιά και ευχήθηκαν στους μαθητές ευχάριστες και απολαυστικές αναγνώσεις.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *